• Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Happy new year everyone! I am finally back and ready to take on 2018, I have …

  View Post
 • Utdanning er ikke viktig

  Jeg blir så frustrert,
  Jeg skal prøve å få all dette klusset som er oppi i huet på meg til å bli skrevet litt bedre ned her på tastaturet.

  Ok, utdanning er viktig, utdanning er veien til suksess i livet, utdanning er noe vi satser på i fremtiden sier mange politikere, foreldre/foresatte og mennesker her i verden i dag. Og ja, grunnleggende utdanning er viktig. Det er viktig å kunne lese, skrive, regne og kunne snakke engelsk og litt om historien slik at du kan få en større forståelse av den verden vi lever i idag. Jeg går på Studiespesialiserende linje og jeg ANER IKKE hva jeg vil bli, jeg vil ikke ta videre utdanning etter vgs og da jeg skulle velge linje på vgs så ante jeg ikke hva jeg ville bli. Så hvorfor går jeg på studie da, når jeg ikke skal ta videre utdanning er det sikkert mange som lurer på. Og mitt ærlige svar er: Jeg vet helt ærlig ikke. Jeg er så frustrert og lei av skolen, jeg er helt ok flink i fag på skolen, men hvorfor fortsette på noe jeg ikke skal ta videre utdanning på når jeg ikke har motivasjon og når det ikke gir meg annet enn et papir der det står at jeg har bestått 13 år på skole, det gir meg ikke en fremtid, det gir meg ingenting.
  Jeg vil så mye heller bruke tiden min på å gjøre det jeg elsker å gjøre. Jeg vil heller jobbe på heltid og spare opp penger slik at jeg kan reise rundt og møte mennesker som har samme syn på livet som meg. Jeg vil møte mennesker med samme interesser, jeg vil møte på mennesker som gir meg noe her i livet.  Jeg trenger ikke det papiret til å reise rundt for å oppleve kulturer, hjelpe mennesker, jobbe med ting som jeg interesserer meg.

  For meg handler ikke livet om utdanning, det handler om opplevelser, det handler om kjærlighet, det handler om å leve i nuet. Det handler ikke om å gå 13 år på skolen for så å gå 3-10 år lenger på skole. Hvis det er for deg, så for all del gjør det. Jeg VET at det er så mange flere som mye heller vil leve livet enn å lese, presentere og skrive i 7 år etter du er ferdig med 13 års skole fra før.
  Du føler kanskje press fra familien, venner eller samfunnet at du skal gå den eller den retningen i livet, du skal ta den eller den utdanningen eller at du skal gjøre det superbra på skolen. Det blir et stort press fra så mange kanter som ender opp i at du kanskje lever livet ditt for alle andre enn deg selv. Du vil ikke se mamma eller pappa skuffet over deg. Hvem vil det? Du vil ikke føle at du har feilet i livet, du vil oppnå noe. Men tenk over, hva er det DU egentlig vil oppnå i livet?
  På dette tidspunktet i livet så må du rett og slett gi rene faen i hva familie, venner og samfunnet kommer til å tenke om deg. Du må bestemme deg for å leve livet ditt for deg, ikke gjøre noe du ikke trives i 100% bare for å gjøre dine foreldre stolte.

  Hvis noen velger å ikke fullføre vgs, hvem søren er DU til å dømme den personen for at de har fulgt sine “guts” og de har valgt å leve livet sitt slik de vil, og hvis det innebærer å slutte på vgs so be it. I stedet for å dømme andre personer over deres valg, sett deg heller ned å tenk over ditt eget, hva er det du vil oppnå i ditt liv?
  Til dere som faktisk har glemt det helt: Du har ETT liv, du lever bare EN gang, du må leve livet ditt for DEG. De som godtar dine valg, de som ikke dømmer og de som gir deg noe i livet, det er de personene du burde omringe deg rundt, ikke personer som påvirker deg med hva som er DINE verdier i livet. Hvis de ikke gir deg noe i livet som gir mening for deg, dropp de, du vil finne personer som vil.

  Så mine ord for dette litt klussete innlegget er at skole og utdanning er ikke alt i livet, du har faktisk et liv som du helt selv bestemmer hvordan du vil leve det. Du kan klare deg så utrolig bra uten vgs og høyere utdanning hvis du bare satser og jobber beinhardt. Gjør det du vil i livet, gjør det som gjør deg lykkelig. Gi faen i hva familien, vennene dine eller om hva samfunnet tenker om ditt valg, du lever ditt liv for deg selv og INGEN andre.

  1966023-7-1443883009351

  Dette er mine ord, mine tanker og meninger. Tolk dem slik du vil, men ikke missforstå meg med at grunnleggende utdanning ikke er viktig, men hvis du ikke vil fortsette å være på skolen etter 10 år med skole så ikke døm, lev livet og gjør det DU vil!

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *