• Heisann! På torsdag, selveste valentinsdagen hadde Rhetorica fra UiA planlagt fagdagen 2019 som besto av mange …

  View Post
 • Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Når ble jeg gutt for å være skallet?

  forvirret-1966023-9-1457887984532.jpg

  Dette er meg, jeg er Susanne og jeg er en kvinne uten hår.
  Ja, du leste riktig uten hår, oisann nå er det vel noe galt med meg, er det ikke? Er det nå du forventer at jeg skal fortelle deg om kampen min mot kreften, om hvordan det har vært å være inne i skapet, eller at jeg er fanget i feil kropp? Jeg beklager, men sist jeg sjekket så har ikke det å være skallet hatt noen krav om hvordan jeg skal ha hatt det, hvem jeg er og hvordan jeg ser ut.

  Mitt spørsmål til deg er hvorfor skal du følge etter hva vårt samfunn har lært deg? Hvorfor skal du som en jente/kvinne ikke føle at du ikke kan shave av alt håret ditt bare fordi samfunnet har sagt at jenter/kvinner skal ha hår? Hvorfor skal du ikke få lov til å føle deg like mye jente/kvinne med å shoppe i herreavdelingen? KLÆR HAR IKKE KJØNN. Hvorfor skal du som gutt/mann ikke føle at du ikke kan ha langt hår bare fordi samfunnet har sagt at gutter/menn skal ha kort hår? Hvorfor skal du ikke få lov til å føle deg like mye gutt/mann med å shoppe i kvinneavdelingen? KLÆR HAR IKKE KJØNN. Jeg er så lei av at vi som frie individer ikke tørr å gjøre det vi vil, gå med det vi vil eller være oss selv siden samfunnet har laget disse kravene og forventingene for hvert kjønn og hvis vi bryter det så blir vi blir stemplet som annerledes.

  Vi trenger flere som går mot normalen og faktisk driter i hva andre syntes og tenker om oss, til syvende og sist så er det du som skal leve ditt liv for deg selv. Hvis du er en gutt/mann som vil gå med skjørt eller om du er jente/kvinne som vil shoppe i herreavdelingen, gi faen og gjør hva du vil! Det er snakk om en lapp der det står “female/male”, skal denne lappen virkelig bety så mye for deg at den skal stoppe deg fra å gjøre det du vil? Det er bare klær, det er bare hår, det er vårt samfunn som har laget disse kravene om hvilket individ som skal få lov til å bruke det eller gjøre det og hvem som skal bli akseptert med å gjøre det. Jeg er rett og slett dritt lei!

  En jente/kvinne skal IKKE ha krav om hvordan hun skal være, hva hun skal gjøre, hva hun skal gå med eller bruke.
  En gutt/mann skal IKKE ha krav om hvordan han skal være, hva han skal gjøre, hva han skal gå med eller bruke.


  Jeg håper jeg fikk formulert meg på en grei nok måte, jeg følte noen må stå opp nå og gjør noe med dette problemet.
  Hvis du likte det så gjerne DEL dette innlegget med venner og bekjente for å spre for budskapet!

  Klem,
  Susanne Madonna

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *