• Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Happy new year everyone! I am finally back and ready to take on 2018, I have …

  View Post
 • Når nok er nok!

  Årh, jeg merker jeg sitter her så frustrert. Jeg klarer bare ikke å få ut ordene mine riktig og hver gang jeg prøver så blir det bare så feil formulert, så dette blir mitt femte men siste forsøk på å skrive akkurat det jeg føler og tenker, så vi får vel bare se hvordan det går.

  Jeg har vært vegetarianer i 26 dager nå, og jeg føler meg nesten helt topp, er det en ting jeg også har så lyst til er å kutte ut all meieriprodukter fra livsstilen min også. Jeg kjenner det bobler inni meg når jeg ser døde dyr rundt meg overalt, de spises og de brukes. For dere som kjenner meg så vet dere at jeg elsker dyr mer enn noe annet i hele denne verden, de er mine beste venner selv om jeg ikke har møtt mange av dem engang. Alt de har er kjærlighet å gi, det er bare noe med dem som er så fredelig, som sagt, de er mine beste venner.

  Det var ikke før 26 dager siden jeg tok meg sammen og satt meg ned for å se på Earthlings, en veldig brutal film som viser hva som skjer bak slakterens fire vegger. Det “argumentet” mange bruker mot den filmen er at de bare filmer det verste av det verste og at dette ikke er på alle slakterier, og ja, kanskje det er sant. Men når jeg sitter å ser en av mine venner, en skapning jeg elsker så mye blir drept og torturert eller drept på “etisk” vis så blir det bare feil, helt feil. Jeg måtte stille meg spørsmålet mange kjøtt etere eller kjøtt elskere ikke vil stille seg siden de vet at det svaret de gir ikke rettferdiggjør det som ligger på tallerkenen. Og dette spørsmålet er nettop “Hva ligger egentlig på tallerkenen min?” Hva har denne grisen som ble tatt fra friheten sin og livet sitt gjort for at det å spise den er rettferdig? Når ble det rettferdig å ta noen andres liv? ALDRI. “Livet er ikke alltid rettferdig” sier mange, det er sant, livet er ikke det. Men hvis jeg stiller deg dette spørsmålet: Hvis jeg hadde gitt deg en kniv, kunne du gått bort til den kua og drept den? De fleste sitt svar hadde vært nei, dette er fordi det er ikke menneskelig for oss å bare drepe. Du hadde ikke klart det. Så hvorfor gir du disse industriene tusenvis av penger hvert år til å fortsette å drepe og torturere dyr? Det gir ikke mening.

  For meg er alle dyr mine venner. En hund er like mye verdt for meg som en gris, en katt er like mye verdt for meg som en kylling, alle er likeverdige. Vi er blitt lært opp at det skal være en forskjell på Hunden “Teddy” som du koser på hjemme og Grisen “Theo” som ligger død på tallerkenen din, sannheten er: Det er ingen forskjell! Vi har blitt lært dette nettopp fordi vi lever i et samfunn som er styrt av penger, det som selger blir fremstilt så godt som mulig. Når du ser reklamen på TV om bacon så ser du den gyldne og saftige baconen på tallerkenen med litt egg og masse annet “godt”. Du ser ikke en video fra slakteriet om hvordan den grisen lider og blir torturert før du ser den “nydelige” tallerkenen med baconen på, NEI. FORDI DET IKKE SELGER. Det hadde ikke tjent penger og selskapet hadde mistet mange tusen av kunder.

  this-1966023-12-1460321565894.jpg

  Som dere har sikkert forstått så ble jeg vegetarianer bare for dyrene sin skyld, samtidig så visste jeg litt om hvor bra det var for kroppen din og kloden våres.
  Men det var ikke før i dag når jeg så “Cowspiracy” hvor jeg innså hvor stor påvirkning kjøtt og meieri industrien har på jordkloden, det er helt forferdelig!
  De største miljøaktivist organisasjonene som forteller deg hvordan du i hverdagen kan hjelpe til å redde kloden vår med å f.eks dusje kortere, slå av lysene på rommene du ikke er i og kjøre el-bil. De forteller også om de største industriene som gir størst utslipp av CO2 på kloden vår og hvem som ødelegger mest. Det som er så interessant med denne filmen er at det er en utrolig dyktig mann som heter Kip Andersen som har fulgt disse rådene fra disse nettsidene i mange år, men han følte bare at ting ble verre og verre. Til slutt så ville han finne ut hvem eller hva som egentlig ødela vår planet mest. Og det som ødelegger vår klode mest er overraskende nok for mange, kjøtt og meieri industrien, den industrien INGEN av de store miljøaktivist organisasjonene engang nevner. Dette bekrefter enda en gang, vi lever i et samfunn der penger styrer oss. Til og med disse store organisasjonene som sier at de bryr seg så mye om kloden vår nevner ikke den største industrien som totalt ødelegger kloden vår nettopp fordi de vil ikke snakke om noe som oss mennesker er så knyttet til. De vil ikke snakke om noe som får mange kjøtt etere til å gå i forsvarsposisjon og noe som er så personlig, siden da mister de tilhengere og de mister inntekt.

  17-1966023-12-1460321596061.jpg

  Jeg skal ikke fortelle alt om denne filmen siden dere virkelig bare må oppleve den selv (den er på Netflix), men han har face to face intervjuer med mange av de store miljøaktivist organisasjonene, filmen viser utrolig mange mindblowing fakta og han gir oss et ordentlig og ekte innblikk i hvordan vi virkelig kan være med å forandre verden.
  En siste ting jeg ville snakke om er det med helsen, jeg har hørt så mange gode omtaler om filmen “Forks over Knives” og denne filmen handler om hvordan kjøtt og meieri påvirker kroppen vår, så dette blir definitivt den neste filmen jeg vil se.

  Og jeg vil bare si til slutt at dette er min personlige blogg med mine tanker som jeg deler, jeg skjønner at mange som spiser kjøtt kan bli veldig “offended” av det jeg skriver, men det er bare realiteten og jeg prøver ikke å henge noen ut, men vi har alle forskjellige meninger og jeg prøver bare å vise litt av rettighetene jeg mener at alle dyr fortjener. Jeg er heller ingen ekspert, jeg lærer hver dag som går, men jeg vet at jeg er på riktig spor i riktig retning, og dette er bare begynnelsen på et fantastisk liv for meg. Jeg vil møte flere mennesker med de samme synepunktene som jeg har, med samme moraler og verdier, jeg vil også møte mennesker som jeg kan prøve å påvirke i den positive retningen, jeg vil tilbringe mye mer tid med dyr og jeg vil lære masse mer om denne livsstilen.

  Ha en fantastisk søndags kveld videre!

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *