• Heisann! På torsdag, selveste valentinsdagen hadde Rhetorica fra UiA planlagt fagdagen 2019 som besto av mange …

  View Post
 • Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Vi er en hjernevasket generasjon

  Alt går så fint nå, du vil ikke forandre på noe, du vil ikke skape noen reaksjoner og du vil ikke ødelegge “freden” som allerede er her. Se rundt deg da, er det så fredelig som du skal ha det til, er det så utrolig fint egentlig? Hva er realiteten? Realiteten er at vi lever i et samfunn der alt for mange mennesker ikke tørr å gjøre noe, vi tørr ikke å gjøre noe utenfor “normalen” fordi vi ikke vil skape reaksjoner. Vi ofrer å være oss selv for at andre ikke skal syntes noe ille om oss, vi setter mennesker over eller under oss selv basert på rangstigen som er laget av samfunnet. Vi er så fuckings opptatt av hva som er rett eller galt basert på samfunnet vårt at vi glemmer helt selv hva vi selv føler. Vi blir dratt lenger og lenger bort fra vår egen sjel og våre egne tankers slik at vi strekker ut til samfunnet for å finne ut hvem vi er og hva vi tenker. Det er så skummelt. Over syv milliarder helt forskjellige mennesker er på denne jorden akkurat nå, hvorfor skal alle følge en standard som er helt lik? Hvorfor skal ikke hvert enkelt menneske få lov til å si tankene sine uten at noen skal fortelle dem om det er rett eller galt, akseptert eller ikke. fuck det, vi kom ikke til denne verden for å være like. Vi går rundt og tenker at alt er fint, men jeg er faen så lei, for hvis du bare kikker litt rundt deg og kanskje på deg selv også så ser du kanskje at det ikke bare er glitter og enhjørninger?

  Hvem definerer sommerkroppen? Hvem gjør slik at vi dømmer hverandre basert på utseende? Hvem gjør slik at vi blir usikre på oss selv? Hvem har gjort slik at de som ikke er hetero må komme ut? Hvem aksepterer at mennesker snakker dritt om andre? Hvem putter mennesker mot hverandre? Hvem har gjort slik at vi setter andre mennesker høyere enn andre? Hvem definerer normalen? Hvem bestemmer hvor mye du er verdt? Det er så utrolig mange spørsmål jeg har med ett og samme svar: dagens samfunn. 

  Vi blir hjernevasket av dagens samfunn, og dette er så farlig. Det har blitt installert oppe i hodene våres ubevisst om hva som er rett og hva som er galt, hva som er akseptert og hva som ikke er akseptert. Vi lever et liv for å tilfredstille alle mennesker vi møter, og vi vil ikke bli oppfattet som noen som er utenom det normale. Du velger den buksa som rumpa di ser sykt bra ut i for å imponere gutta i stedet for å gå med den fete buksa di som du selv digger? Så alt for mange tenker på hva andre tenker om dem og det er så ødeleggende, når ble det å være seg selv ikke bra nok?

  Når skal vi vri om denne knappen og begynne å tenke helt nytt. Tenk å kle på deg om morgenen uten å tenke på om det er for feminint eller for maskulint. Tenk å gå ut offentlig uten sminke, selvsikker og no worries siden ingen ser på kviser som noe som “skal” være dekket. Tenk å gå på et toalett som ikke hadde kjønn. Tenk å elske den du elsker uten å måtte komme ut. Tenk deg å ha dine egne meninger og vet hva du står for uten å bli påvirket av hva som er rett eller galt i samfunnet. Tenk at noen smiler til deg og faktisk mener det. Tenk deg å ha den hårsveisen du har uten å høre at det var “guttete eller jentete”. Tenk å være komfortabel i sin egen perfekte kropp. Tenk deg at en nippel ikke var så utrolig seksualisert. Tenk deg å aldri bli sammenlignet med noen. Tenk deg å “connecte” med mennesker uavhengig av rangstigen eller hva de står for. Tenk deg å ikke bli dømt. Tenk deg en hverdag hvor du er deg selv 100% uten å måtte unnskylde deg selv. Tenk deg å tenke litt mer på hva som gjør deg glad og ikke dømme andre for hva som får dem til å føle seg bra. Tenk å ikke ha så jævla mye negativitet i hverdagen. Tenk å gå med akkurat hva du føler på en fest fordi det får deg til å føle deg fin, ikke for at gutta/jentene skal syntes kroppen din så drit bra ut i det.  Hadde ikke det vært helt fantastisk? Jo.

  Det er noe galt når vi finner det vanskelig å “connecte” med mennesker.

  Dette samfunnet fungerer ikke slik det skal, det skal ikke være akseptert å gå rundt å dømme andre mennesker, det skal ikke være akseptert å sette seg selv høyere enn andre ELLER lavere enn andre, det skal ikke ikke være akseptert å være seg selv. Vi er alle mennesker som alle kom ut av en kvinnes kropp en gang så hvorfor skal vi sette alle rundt oss inn i en rangstige og inn i bokser med navn på? Hvorfor skal vi bruke tid av livet vårt på å gjøre andre sitt dårligere, hva får du ut av det? Hvorfor ikke bruke tiden din på samtaler om tankene dine, følelsene dine, hvor fantastiske mennesker du har rundt deg? Hvis du ikke har det, IKKE aksepter det, men finn noen som bringer ut det positive i deg og ikke bare negativitet og dritt. Hvis livet er vanskelig, snakk om det, få det ut, ikke hold det inne, selv hvor vanskelig det kan være. Følelser er så naturlig og vi er ikke ment å føle oss perfekte hele tiden, men snakk om det og ikke la det bygge seg opp en mur rundt deg som hindrer deg i å få kontakt med mennesker rundt deg. Hvis det er noe drama, ikke gå rundt å fortell det til alle andre enn den det gjelder, men ta det opp med den det gjelder.

  Vi må forandre tankegangen våres og begynne å “connecte” litt mer. Vi må begynne å nyte livet litt mer, det skal ikke være så fuckings vanskelig å få seg venner som det er i dag, vi er redde for å åpne oss opp for andre siden vi er redde for å bli dømt av andre og dette blokkerer oss for å “connecte” med andre mennesker. Vi trenger å åpne oss opp litt mer, grave litt dypere, snakke litt mer fra hjertet og krydre samtalen med litt mer autentisitet. Vi er desperate etter å finne oss selv, og jeg kan garantere deg at du ikke finner det på google.

  hjernevasket-1966023-11-1465144739367.jpg

  Jeg håper du likte dette innlegget og det er virkelig på tide å gjøre noe, begynn med deg selv så har vi allerede kommet en ganske lang vei. Jeg er så lei av å bare akseptere hvordan verden fungerer i dag, det er ikke akseptabelt og det er ikke hyggelig. Gjør en forandring for deg selv og for verden rundt deg!

  Gjerne DEL dette innlegget hvis du likte det slik at dette blir spredt til så mange som mulig!

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *