• Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Happy new year everyone! I am finally back and ready to take on 2018, I have …

  View Post
 • Er digitale plattformer mer farlige enn hjelpsomme?

  Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt lenge siden jeg har gjort dette, men det er ikke akkurat det å ha noe å skrive om som er problemet, men det å få skrevet det på en oversiktlig måte når tankene er overalt.

  For å hoppe rett inn i det så er det et refleksjonsinnlegg vi skal skrive om digitale plattformer basert på det jeg har lest av Lawrence Lessig i hans bok “Code Version 2.0“. Hvis du har tid anbefaler jeg faktisk veldig å lese den delen jeg leste som var fra side 1-28 der det handlet om cyberspace og fire ulike utfordringer og en innsikt på innflytelsen internett har på verden i dag.

  I dagens samfunn går utrolig mye via Internett, altså på digitale plattformer som Google, Facebook, Amazon og egentlig alt av alle ulike kategorier. Det er jo alltid oppsider og nedsider med dette som det er med det meste her i livet, men hvor positivt er det at stadig flere tjenester flyttes til digitale plattformer?

  Mye på internett er tilgjengelig for alle som har tilgang til det, det ligger mye positivt med det som jeg skal snakke om snart, men med det positive kommer det også mye negativt. Jeg som er et millienuim er vokst opp i denne digitale hverdagen og er vant med at det meste er tilgjengelig på nett av ting jeg har tenkt å kjøpe, men samtidig informasjon om alt mulig som jeg kan søke meg fram til. Det er kanskje vanskelig for de eldre genereasjoene å finne fram til alt, man kan ikke lenger dra til et reisebyrå, det går gjennom internett nå. Som sagt så veldig mye tilgjengelig for veldig mange, mennesker med gode og vonde intensjoner og alle kan publisere hva de vil. I teksten til Lessig så skrev han om en Jake som i den “ekte” verden var en helt normal fyr, men han var en kjent anonym forfatter på internett der han puttet seg selv som en karakter hvor han skrev om grusomme torturer om vold og mord mot kvinner. Her kommer altså et dilemma opp, Jake har denne friheten til å skrive hva han vil til millioner av mennesker med ulike bakgrunnen om denne fiktive karakteren som begår det man vil si i den “ekte” verden er en kriminell, men det er ingen bevis for dette i den “ekte” verden derfor har ikke retten nok bevis for å arrestere han selv om de ikke kan finne ut om han har gode eller vonde intensjoner med det han fantaserer om. Dette kommer også med et dilemma av hvordan Internett ikke har en “stat” eller et juridisk system som kan dømme personer, mye av dette er også fordi anonymitet er tilgjengelig.

  Jeg nevnte også at mye av internett er tilgjengelig for mange, men det er også mørkere sider ved dette. Det er noe som kalles “The Dark Web” der man kan handle og selge mye ulovlig som dop, mennesker, sex og du kan finne utrolig mange forstyrrende videoer og informasjon som man ikke finner ved å søke på Google. Dette er en av de negative sidene, hvor tilgjengeligheten er for mange som ikke alltid har de beste intensjonene.

  Over til det positive som jeg nevnte litt over er at du kan nesten gjøre alt, og bestille nesten det du vil via mobilen eller pcen. Mat, klær, bøker, teknologi, finne informasjon, følge med på nyheter og mye mer. Digitale plattformer er noe de fleste bruker på en daglig basis derfor er det også positivt for tjenester etablere seg på Internett for å utvide sitt publikum og nå flere mennesker. Her kan også google hjelpe med at de “tracker” det du søker på og igjen viser deg “ads” som er skreddersydd for deg basert på dine søk. Det er ikke bare det å etablere en nettside som kan være til fordel for tjenester, men også via sosiale digitale plattformer som Facebook og Instagram der du kan promotere dine tjenester og da igjen utvide tjenesten din.

  Det er mye mer jeg kunne skrevet om dette nettopp fordi det er mye å snakke om, mange kategorier innenfor digitale plattformer og det er interessant å lese om. Det kan være skummelt at det er tilgjengelig for alle, men det kan også være brukbart og hjelpsomt for enkeltpersoner og bedrifter som vil utvide seg.

  Har du noen synspunkter på dette så gjerne legg de i kommentarfeltet nedenfor, jeg er kjempe interessert i å høre hva du tenker!

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *