• Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som …

  View Post
 • Hver dag slippes det 24 000 sanger på internett, det vil si at det slippes ca 8,7 millioner …

  View Post
 • Noe jeg virkelig undervurderte med å skrive blogg var det å faktisk skrive, det er jo litt …

  View Post
 • I høst begynte jeg på et nytt studie, kommunikasjon og medier med studieretning innenfor …

  View Post
 • Happy new year everyone! I am finally back and ready to take on 2018, I have …

  View Post
 • Sosiale medier: En falsk realitet

  Sosiale medier er et velkjent fenomen til nå og så og si de fleste som har tilgang til internett er som regel også på sosiale medier som Facebook, Snapchat, Twitter etc… Det brukes til mye forskjellig, men mange bruker dette som en form for å kommunisere med venner og familie, meg selv inkludert.

  Min generasjon var den første som virkelig vokste opp under sosiale medier, da jeg bare var 13 år lagde jeg min første Facebook hvor jeg delte alt fra Justin Bieber og oppdateringer om hvordan leksene mine gikk. Jeg vil si at jeg var heldig som ikke hadde det tilgjengelig og at det var så stort da jeg var veldig ung, Facebook ble brukt for å kommunisere, YouTube ble brukt for å se på musikkvideoer og funny videos og Instagram ble brukt for å dele bilder av Starbucks frappucinoen min. På bare noen få år så ser man hvor mye det har vokst og hvor mange som bruker det selv om de bare er 8 eller 10 år og innholdet har forandret seg i en stor grad.
  Det handler ikke bare lenger om å snakke med venner, dele bilder av kaffe og smykker og se på morsomme videoer, nå er sosiale medier en plass med utallige plattformer der vi alle skal framstå som plettfrie mennesker med en livsstil som er uoppnåelig. Det har blitt en business rundt alt, vi ser på Kylie Jenner pose i sin timeglass figur i bikini for å promotere en slanke te og vi ser en vennegjeng på tur til Bali i en stor villa som har blitt sponset. Dette er en falsk virkelighet som unge i dag ser opp til og lurer på hvorfor ikke kroppen og livet deres ser slik ut. 

  Når man er ung og i tenårene har man ikke funnet seg selv enda, selvtilliten er kanskje ikke på topp og det er mye som forandres med en god dose hormoner involvert. På sosiale medier er det veldig lett å legge ut bilder som kan virke perfekte der livet ser plettfritt ut. Det er her de unge kan få et veldig feil inntrykk av hvordan livet ser ut og det setter igang et negativ tankespinn hos inntrykksrike tenåringer om hvorfor deres liv ikke ser slik ut. 

  Jeg ville ikke bare påpeke at det kan skape et enormt press hos de yngre men faktisk også hos de eldre, jeg tror mye av dette kanskje kan komme fra Facebook der mange kan legge ut bilder av hva mannen gjorde for dem den dagen, at de er så heldige som har så perfekte unger som gjør det så bra eller at de koser seg i påskesola på feriehytta si på fjellet. Presset er overalt og sosiale medier bringer veldig mye til for å skape en falsk realitet om hva et perfekt liv er. 

  Nå skal det sies at sosiale medier er ikke bare dritt, det kan også være utrolig nyttig for mye. Jeg er for eksempel veldig glad i å se på mordsaker, eller høre om savnede personer. Ved flere tilfeller har en video eller et bilde gått viralt på sosiale medier som Reddit, Twitter, Facebook og Instagram der man faktisk har endt opp med å finne personen fordi det spres så raskt til millioner av mennesker rundt om i verden. Vi har vel alle også vært inne på Twitter eller Instagram og scrolled oss nedover siden der vi ender opp med å finne en video av noen som synger enten på gata, skolen eller hvor som helst og så har vi Ellen Degeneres som ofte tar inn folk på showet sitt hvor de får lov til å vise talentet for millioner av mennesker igjen og har en mulighet til å nå ut og starte en karriere. Noe jeg personlig har sett som har vært enormt positivt og blitt mye mer et tema er mental helse, det er ikke lenger et like stort tabu å snakke rundt dette temaet og flere og flere personer har et samfunn der de føler de kan snakke om det hvor det blir satt vekt på hvor viktig det faktisk er å ta vare på seg selv og sin mentalitet, det er ingen skam i å slite og det er ingen skam i å søke hjelp. Det er også mye annet som er positivt, men i bunn og grunn tar sosiale medier opp viktige temaer og det kan hjelpe mennesker bygge en karriere.

  Fellesnevneren her er at sosiale medier kan være utrolig nyttig for å ta opp vanskelige men viktige temaer, dele talent og informasjon og lage et samfunn for alle mennesker med ulike interesser, men det har også en bakside som skaper et uoppnåelig press, ikke bare et kroppspress men det skaper en falsk realitet om hvordan livene våres skal se ut. Vi er alle ansvarlige for hva vi legger ut på våres sosiale medier, selvfølgelig vil vi ikke alltid dele våre nedturer, men jeg syntes det er viktig å få fram budskapet om at livet ikke er slik det kan se ut som på sosiale medier.

  – Hva er ditt synspunkt på sosiale medier, og merker du presset om den perfekte livsstilen?

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *